Sajtos roló
Sajtos roló

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

...

Fűszeres csirkemell mézes-szójaszószos shiitake gombával és brokkolival
Fűszeres csirkemell mézes-szójaszószos shiitake gombával és brokkolival

Az egyszerű, mégis ízletes, kevés alapanyagból összeállítható ételek a rohanós hétköznapok megmentői. Bár szinte az összes ehető gombát szeretem, a shiitake gomba különleges ízével a kedvenceim közé tartozik.  Krémes állagú, kissé a mogyoróra és a fokhagymára emlékeztető ízvilággal rendelkezik. Ha még nem kóstoltad, mindenképpen adj neki egy esélyt! 

A shiitake  Kelet-Ázsiában honos gombafaj, de világszerte elterjedt étkezési gomba, elérhető ...

Húsvéti pavlova
Húsvéti pavlova

Szeretem a pavlovát. Amikor lehetett még étterembe járni, és volt az étlapon, sokszor ezt választottam desszertként. Készítettem már itthon is, de még nem volt hozzá recept a blogon, ezt most pótlom. :) A húsvéti pavlova kívül roppanós, belül lágy. A vaníliás citromos, habos krém enyhe fanyarságával pedig remekül ellensúlyozza a habcsók édességét. Készítsd el te is a húsvéti pavlova tojás fészkeket a közelgő ünnepre.

husveti_pavlova_1.png

Hozzávalók (~14 dbhoz)

~A ...

Nemzetközi Macaron Nap
Nemzetközi Macaron Nap

Nagyjából fél éve lettem rá figyelmes, hogy a különböző sütős csoportokat elárasztották a házilag készített macaronok képei és az otthoni sikerekről szóló beszámolók. De hát ez hogyan lehetséges? Tettem fel magamnak a kérdést. Hogy lehet, hogy én, egy olyan gasztrobloggerként, aki imádja a macaronokat, még sohasem mertem nekiállni itthon, mások pedig tucatjával, ha nem százasával gyártják a szebbnél szebb házi makikat? Mindig azt hittem, hogy a macaron ...

Grízes-szirupos süti
Grízes-szirupos süti

Hamarosan itt a tavasz és vele együtt a Húsvét, amikor a csodás fonott kalácsok mellett egyéb süteményeknek is helye van az ünnepi asztalon . Ezt a grízes szirupos sütit könnyű elkészíteni, ízletes desszert, ami nagyon jól fog esni bármelyik ebéd vagy vacsora után.
grizes_szirupos_husveti_sutemeny.png

Hozzávalók (20 cm-es kerek tortaformához)

180 g liszt 
180 g búzadara
0,5 tasak sütőpor
3 db tojás
90 g cukor
110 ml tej
110 ml napraforgó olaj
csipet só 

A sziruphoz:

3 dl víz
150 g cukor
...

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása