Mini amerikai palacsinta
Mini amerikai palacsinta

A mini amerikai palacsinta egy olyan édes reggeli variáció, amiért biztosan odalesz az egész család. Picit pepecselősebb elkészíteni, mint a nagy tesóját, de szerintem megéri. Friss gyümölcsökkel vagy lekvárral, darált dióval, csokiszósszal isteni! Te milyen feltéttel készítenéd el?

mini_amerikai_palacsinta_reggeli.png

Hozzávalók  

280 g liszt 
3 dl tej
2 dl 30%-os tejszín
2 db tojás
30 g porcukor
45 g vaj
0,5 tk. szódabikarbóna
1,5 tk. sütőpor
csipet só
2 ek. napraforgóolaj

Ebből a ...

Mákos kevert sütemény
Mákos kevert sütemény

Brutálisan mákos és ultra szaftos, könnyen elkészíthető kevert sütemény. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.

makos_suti.png

Hozzávalók

260 g liszt 
150 g darált mák
1,5 tasak sütőpor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
180 g vaj

5 dl tej
2 tasak vaníliás cukor
220 g cukor 

2 db tojás fehérje

Elkészítés

  • A lisztet összekeverjük a mákkal és a sütőporral, hozzáreszeljük a citrom héját majd elmorzsoljuk a szoba hőmérsékletű vajjal. Ezután kézi ...
Sajtos-túrós pogácsa
Sajtos-túrós pogácsa

A frissen sült házi túrós pogácsának nincsen párja. Nagymamám receptje alapján már számtalanszor elkészítettem a család nagy örömére. Napokig puha marad, bár eddig még nem volt rá példa, hogy megérte volna a másnapot. :)

turos_sajtos_pogacsa.png

Hozzávalók

500 g liszt 
250 g vaj 
250 g tehéntúró
2 db tojás sárgája + 1 egész tojás a kenéshez
1 dl tejföl
2-3 kk. só
0,5 dl tej
1 kk. cukor
30 g élesztő
150 g reszelt sajt

Elkészítés

  • Az élesztőt felfuttatjuk a ...
Rumos- csokis cupcake
Rumos- csokis cupcake

A cupcake igazándiból egy ünneplőbe öltöztetett muffin. Számtalan változata és íz verziója létezik. Egy csipet fantáziával és kreativitással csodálatosan feldíszített süteményt varázsolhatunk belőle. A csokis cupcake klasszikus ízét némi rummal tehetjük még különlegesebbé. A csokis cupcake tetején lévő mascarponés krém szuperül tart, hűtőbe téve másnap sem esett össze. Ez a csokis cupcake tészta nem annyira levegős, mint egy hagyományos muffin ...

Tippek, trükkök otthoni vákuumozáshoz
Tippek, trükkök otthoni vákuumozáshoz

Egyre inkább törekszem arra, hogy ne halmozzak fel semmit feleslegesen, most viszont a spájzban körbe nézve sajnos úgy látom, hogy vannak itthon olyan hamar romlandó vagy rövid eltarthatósági idejű élelmiszerek és alapanyagok, amiknek nem lenne rossz kicsit kihúzni a szavatossági idejét. Tavasz lévén egyre melegebb van kint, ezáltal a kamra sem olyan hűvös már, mint télen, valamint a fagyasztóm kapacitása is korlátozott. Az elérhető lehetőségek közül a ...

Nem töltött karalábé
Nem töltött karalábé

Neked melyik volt az az étel, amit kiskorodban ki nem állhattál, de mára már megkedvelted? Nekem a töltött karalábé. Néhány kínkeserves karalábévájós próbálkozás után rájöttem, hogy a nem töltött karalábé is ugyanolyan finom, mint a töltött, csak sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni.

toltott_karalabe.png

Hozzávalók (6 főre)

6 közepes karalábé 
1 csokor petrezselyem

500 g darált hús
200 g rizs

1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
1-2 ek. zsemlemorzsa

2 kk. zsír
4 ...
Húsvéti sonkamentő akció
Húsvéti sonkamentő akció

Tele etted magad, elteltél az ízekkel és nem kívánod már? Vákuumozd le és tedd mélyhűtőbe!   Mit csináljunk azzal a sonkával, ami megmaradt húsvét után? Ha az ünnepet követően megcsömörlöttél és már semmilyen maradékmentő formában nem kívánod a sonkát, akkor vákuumozd és fagyaszd le , hogy a következő hónapokban bármikor elő tudd venni. Mutatom, hogy én hogyan csináltam.

A húsvét alatt a legtöbb ünnepi asztal elképzelhetetlen füstölt, főtt ...

A húsvét könnyfakasztó sztárja
A húsvét könnyfakasztó sztárja

A torma egy igen megosztó alapanyag. Sokan nem szeretik intenzív íze miatt, mások pedig éppen egyedi ízvilágáért kedvelik annyira. A reszelt almával felturbózott torma egy lágyabb és édesebb változat, ami remekül passzol például a húsvéti sonkához, főtt tojáshoz, szendvicsekhez, de fogyaszthatjuk sült húsok, kolbász mellé is.

hazi_almas_torma.png

Hozzávalók (~ 5 db 200 g-os üveghez)

50 dkg friss torma 
2 db édes alma
3-4 dl víz
3-5 evőkanál 10%-os ecet
2-3 ek. cukor, vagy ...
Foszlós kalács
Foszlós kalács

Foszlós, fonott húsvéti kalács, amit még nagymamám receptes füzetében találtam és az ott leírtak alapján sütöttem. Bármelyik hétköznapodat is ünnepivé varázsolhatod vele.

foszlos_kalacs.png

Hozzávalók

500 g liszt 
50 g vaj + 2 ek. olvasztott vaj
1 tojás sárgája + 1 egész tojás a kenéshez
4 ek. porcukor
1 ek. tejföl
1 ek. zsír
20 g friss élesztő
2,5 dl tej
1 kk. só
foszlos_fonott_husveti_kalacs.png

Elkészítés

  • A kalács sütése előtt 2-3 órával tegyük a hozzávalókat szoba hőmérsékletű ...
Tejszínes- lazacos aszalt paradicsomos penne
Tejszínes- lazacos aszalt paradicsomos penne

Hogyan készíts 1 szelet lazacfiléből 4 főnek elegendő, pazar és laktató ebédet vagy vacsorát? Mutatom:

Hozzávalók

1 szelet lazac filé 
400 g penne tészta
3 dl 30%-os tejszín
2 szál újhagyma
10-12 db aszalt paradicsom (ha nincs otthon, tehetsz bele félbevágott koktélparadicsomot)
4 ek. olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem
1 mk. fokhagymapor
só, bors ízlés szerint

tálaláshoz citromkarikák

Elkészítés

  • A lazacot vegyük ki a hűtőből. Forraljunk fel 2 ...

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!

Címkék

ajánló (59) bazsalikom (6) bor (7) csoki (11) csokis (8) csokoládé (8) cukor (8) december (5) desszert (39) desszertek (9) ebéd (14) ebéd ötlet (12) ebéd tipp (5) édes (15) édesség (55) édes recept (34) egészség (5) egészséges (10) egyéb (11) egyszerű (17) egyszerű recept (12) ehető virág (7) élménybeszámoló (6) előétel (11) eper (18) epermánia (18) eperszezon (12) epresrecept (14) epresreceptek (15) esemény (5) étel (14) ételek (9) étkezés (7) étterem (8) étteremteszt (6) evés (6) eztettem (11) finom (60) finomság (60) főétel (10) frissítő (6) gastroblog (58) gastropost (37) Gastrotherapy (12) gastrotherapy (151) gasztro (23) gasztroajándék (8) gasztroblog (129) gasztroblogger (88) gasztrobloggerina (35) gasztrobloggerína (13) gasztrofotó (6) gasztrofoto (49) gasztronómia (57) gasztroposzt (14) gasztrotartalom (9) gasztrotartalomgyártó (6) gasztrotherapy (20) gomba (6) gourmet (6) grill (6) hagyma (5) hazai (7) házias (15) homemade (45) húsvét (5) interjú (45) ínyenc (5) ital (6) italok (11) kakaó (7) karácsony (9) Karácsony (9) kávé (7) keksz (8) keserűcsoki (5) könnyű (7) könnyű étel (5) könnyű recept (8) kreatív (6) leves (6) lime (5) lötty (11) magyar (5) menő (6) méz (10) mutiholjársz (5) mutimiteszel (16) nasi (31) nass (39) nyár (10) paradicsom (6) petrezselyem (6) program (9) programajánló (8) recept (93) recept ötlet (8) recept tipp (5) reggeli (9) reklám (7) retro (5) saláta (6) sós (13) sós étel (5) sós ételek (5) sós recept (48) spárga (7) sütemény (6) sütés (26) sütésnélkül (5) süti (43) sütirecept (35) születésnap (6) támogatott tartalom (6) tavaszi étel (5) tízórai (5) tojás (6) torta (16) tortarecept (6) újdonság (5) ünnep (17) ünnepi (15) ünnepi ételek (8) utazás (5) vacsora (11) vacsora ötlet (6) vendégváró (11) Címkefelhő