Epres csokimousse torta

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Májusban már igazi, friss, szabadföldi magyar eperből is készíthetjük ezt a csodálatos tortát. A csokoládé és az eper párosításával pedig egyszerűen nem foghatunk mellé. Ha nincs szív alakú tortaformád, akkor egy 23 cm-es kerek, kapcsos tortaformában is elkészítheted. Úgyis az íz a lényeg, az pedig tökéletes, ha nekem nem hiszel, készítsd el és meglátod! :) Egy korábbi bejegyzésemben összeírtam 10 hasznos tippet, hogy mire figyelj, ha ellátogatsz egy Szedd magad eper földre. Itt találod > Eper szedd magad kisokoseprescsoki1.png

Hozzávalók

~ A tésztához ~

3 db tojás
3 ek cukor
2,5 ek finomliszt
1,5 ek cukrozatlan kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor 

~ A csokoládé moussehoz ~

10 dkg jó minőségű étcsoki
2 tk. zselatin
0,5 dl hideg víz 

4 tojássárgája
80 g kristálycukor

4 dl hideg habtejszín

~ Díszítéshez ~

Friss eper és fodormenta levelekeprescsokimoussetorta.png

Elkészítés

  • Első lépésként elkészítjük a piskótánkat (ezt a tésztát használtam az Aperol torta receptemnél is) A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és jól eldolgozzuk. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből vert habot is

  • Sütőpapírral bélelt szív formájú (vagy 23 cm-es kerek) tortaformába simítjuk és a 200 °C-ra előmelegített sütőben 2 percig, majd 180 °C-ra levéve még 10-12 percig készre sütjük.  Rácsra fordítva a formából kivéve hagyjuk teljesen kihűlni

  • Amíg hűl a piskótánk, nekiállhatunk a mousse elkészítéséhez is. Az étcsokit mikróban olvasszuk fel és tegyük félre

  • A zselatint keverjük el a hideg vízzel, majd szintén mikróban melegítsük forróra

  • A tojások sárgáját a cukorral gőz fölött melegítsük, de ne forraljuk fel! Ezután habverővel keverjük habosra, amíg langyosra nem hűl

  • Egy másik edényben a habtejszínt is verjük kemény habbá

  • Végül a kihűlt tojáshabhoz keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, a felmelegített zselatint és a habbá vert tejszínt is. Tegyük hűtőbe pár percre, hogy kicsit megdermedjen

  • A  piskótát helyezzük vissza a kapcsos tortaformánkba és egyenletesen simítsuk rá a csokis mousset. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, de minimum 3-4 órára, hogy teljesen megdermedjen

  • Tálalás előtt óvatosan vegyük le róla a formát és díszítsük friss eperszemekkel és mentalevelekkel

A torta alatti tányért Csillagfény Kerámia​ workshopján én készítettem :)

eprescsoki.png Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1814852632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása