Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Májusban már igazi, friss, szabadföldi magyar eperből is készíthetjük ezt a csodálatos tortát. A csokoládé és az eper párosításával pedig egyszerűen nem foghatunk mellé. Ha nincs szív alakú tortaformád, akkor egy 23 cm-es kerek, kapcsos tortaformában is elkészítheted. Úgyis az íz a lényeg, az pedig tökéletes, ha nekem nem hiszel, készítsd el és meglátod! :) Egy korábbi bejegyzésemben összeírtam 10 hasznos tippet, hogy mire figyelj, ha ellátogatsz egy Szedd magad eper földre. Itt találod > Eper szedd magad kisokos
Hozzávalók
~ A tésztához ~
3 db tojás
3 ek cukor
2,5 ek finomliszt
1,5 ek cukrozatlan kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
~ A csokoládé moussehoz ~
10 dkg jó minőségű étcsoki
2 tk. zselatin
0,5 dl hideg víz
4 tojássárgája
80 g kristálycukor
4 dl hideg habtejszín
~ Díszítéshez ~
Friss eper és fodormenta levelek
Elkészítés
-
Első lépésként elkészítjük a piskótánkat (ezt a tésztát használtam az Aperol torta receptemnél is) A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és jól eldolgozzuk. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből vert habot is
-
Sütőpapírral bélelt szív formájú (vagy 23 cm-es kerek) tortaformába simítjuk és a 200 °C-ra előmelegített sütőben 2 percig, majd 180 °C-ra levéve még 10-12 percig készre sütjük. Rácsra fordítva a formából kivéve hagyjuk teljesen kihűlni
-
Amíg hűl a piskótánk, nekiállhatunk a mousse elkészítéséhez is. Az étcsokit mikróban olvasszuk fel és tegyük félre
-
A zselatint keverjük el a hideg vízzel, majd szintén mikróban melegítsük forróra
-
A tojások sárgáját a cukorral gőz fölött melegítsük, de ne forraljuk fel! Ezután habverővel keverjük habosra, amíg langyosra nem hűl
-
Egy másik edényben a habtejszínt is verjük kemény habbá
-
Végül a kihűlt tojáshabhoz keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, a felmelegített zselatint és a habbá vert tejszínt is. Tegyük hűtőbe pár percre, hogy kicsit megdermedjen
-
A piskótát helyezzük vissza a kapcsos tortaformánkba és egyenletesen simítsuk rá a csokis mousset. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, de minimum 3-4 órára, hogy teljesen megdermedjen
-
Tálalás előtt óvatosan vegyük le róla a formát és díszítsük friss eperszemekkel és mentalevelekkel
További epres receptek a blogon:
Chia puding epres joghurttal és eperdzsemmel
A torta alatti tányért Csillagfény Kerámia workshopján én készítettem :)
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.