Utolsó kommentek:

solampa 2 2021.04.18. 17:31:13

Ami a krémes olasz sajttal készül az már nem lehet rossz,sajnos a cukrászdák nagyrésze sós margarint habosra kever,és ezt töltik bele a mű rétestésztába,az igazi amit tanítanak,egy sós sárgakrém,amit főzni kell a krémeshez hasonlóan,ja,a krémes is mű,a krém hidegen kikavart Dr Oetker krémes pór.

Bejegyzés: Sajtos roló

Alick 2021.03.08. 10:13:14

Vajon egyedül vagyok azzal, hogy utálom a medvehagymát..?
:)

Bejegyzés: Medvehagymás-sajtos masni

Youteefool 2020.11.06. 21:01:38

Nagyon klasszul néz ki! :) Hmm, isteni íze lehet! A csicseriborsó olyan, mintha mogyoró lenne. Azzal is érdekes lehet megszórni.

Bejegyzés: Házi céklakrém

élhetetlen 2020.04.12. 07:27:30

Ha te is olyan vagy, hogy írj kommentet, úgy sem jelenik meg, akkor annyi, (sok ilyen van). A recept jól néz ki, én csak azt nem értem, miért kell a lazac ízét fokhagymával elrontani (mosoly). Egyébként, itt mindegy, mert úgyis szétszeded, de ha szeletet sütök, elég, ha nézem, hogy oldalt meddig fehéredik ki, aztán fordítom, és ha összeért a két fehér rész, akkor kész. Ez már csak poén, amennyire szeretem a halat, annyira irtózom a bőrétől. Álltam már sor mellett, míg elfogy a sor, vagy jön még egy eladó, hogy a 60 cm-s fél lazacomat megnyúzzák. El is nevette magát az eladó, hogy gondolom, akkor a bőrét nem kéri. A nekem való kiszerelés ez a szeletenként fóliázott mélyhűtött (bőr nélkül), csak levágok egy csíkot, nem kell újra csomagolni, mehet vissza a fagyóba. Szóval én is imádom a lazacot!

Bejegyzés: Tejszínes- lazacos aszalt paradicsomos penne

tarackos 2020.04.03. 07:15:41

Az aranyoknak az a titka, h konyhamerlegen le kell merni hany gramm a felutott tojas es ugyanannyi grizt kell hozzaadni. Sutopor sem kell hozza, amig puhul es dagad a fedo alatt lazul az allaga sutopor nelkul is csak nem kell megvarni amig szetesik.

Bejegyzés: Így készíts tökéletes grízgaluskát!

ZON 2020.03.22. 18:30:54

Két eltérés, ahogy én készítem :

- Ha csak sertéshússal főzöm, akkor inkább lapocka, mint comb.
- A vöröshagyma dinsztelésekor csipetnyi egész köményszemet dobok bele, teljesen megpuhul a főzés végére, élmény ráharapni . És 4-5 szem egész zöldbors (csak pár éve fedeztem fel) sem rontja el.

Ma is így készült :)

Bejegyzés: Gulyásleves

Attilajukkaja 2020.02.10. 14:40:48

Jó írás! Viszont senkinek nem javasolnám Barcelonát, mert túlzsúfolt és a helyieknek is kezd elegük lenni a sok idegenből. Az itthoni Bazilika környéke pedig szintén egy tipikus turistahely, annak megfelelő árakkal.
Vannak nagyon jó budapesti tapas helyek. Ilyen például a Pata Negra, amelyből van Pesten és Budán is étterem.

Bejegyzés: Egy étterem, ahol a másik tányérjából is enni kell

élhetetlen 2019.12.13. 09:07:52

Engem rosszul gyúrtak össze. Rendeteg sajtot eszem, kedvencem a vajas, lekváros, sajtos szendvics reggelire, de sem a sajtos, tejfölös tésztát, sem a sajtos, tejfölös lángost nem szeretem. Régen kinőttem a koleszból, de a tejfölös tészta még mindig nyerő. Mindegy, hogy széles metélt, vagy masni, vagy fodros kocka, 5-8 perc alatt megfő, (és nem kell a főzővízbe olaj, csak só kell, elég leszűrés után önteni rá egy keveset, és megkeverni, miért menjen az extra szűz olíva a lefolyóba), aztán pár kanál tejföl, és rádarált bors. Szuper!

Bejegyzés: Főzzünk takarékon! - Sass Dani tippjei és receptjei egyetemistáknak

élhetetlen 2019.03.10. 21:14:09

@Melinda Miskey: Persze, úgy csinálod, ahogy akarod. Én érzem darabolásnál, hogy hol puha még. Ugyanez a fehér spárgánál, és legfeljebb leszedek egy kis celofánt, de nem a felét dobom ki az árunak, csak egy kis részét. Mindegy, a lényeg, hogy a brokkoli jó!

Bejegyzés: Tepsiben sült brokkolis lepény mozzarellával és paradicsommal

Melinda Miskey 2019.03.10. 20:25:08

@élhetetlen: szia, egyszer megjártam egy krémlevesnél, nagyon fás volt a szár, és sehogyan sem tudtam leturmixolni, át kellett szűrnöm az egészet. :( Na és én azóta inkább csak a rózsákat használom fel.

Bejegyzés: Tepsiben sült brokkolis lepény mozzarellával és paradicsommal

élhetetlen 2019.03.10. 20:14:00

Csak egy apróság. Felesleges az egész szárrészt kidobni, milliméteresre szelve ugyanúgy megfő, mint a rózsa, ugyanannyi tápanyag van benne. És, ha még aprítod is, végképp nem zavaró. (Ha csőben sütöm, megeszem a karikákat is).

Bejegyzés: Tepsiben sült brokkolis lepény mozzarellával és paradicsommal

Sólyom Tomi 2019.03.10. 09:55:49

@Heni süt neked: Gondolom, a tojásnak csak egy része tapad meg a brokkolin, a többi lefolyik, és tképp összesül tojáslepénnyé. Kis lisztbe vagy morzsába forgatott brokkoli esetleg jobban megkötné - bár nem hiszem, hogy hiányozna belőle a szénhidrát, másrészt szerintem jól is néz ki a csík az alján.

Bejegyzés: Tepsiben sült brokkolis lepény mozzarellával és paradicsommal

Melinda Miskey 2019.03.09. 23:32:21

@Heni süt neked: Szia Heni, nincs tészta az alján, ilyenre sül meg :) üdv, M

Bejegyzés: Tepsiben sült brokkolis lepény mozzarellával és paradicsommal

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.03.09. 23:28:04

Szia! Mi van a lepény alján? Mert úgy tűnik, mint egy vékony tészta réteg... Ha ez a tojás és brokkoli elegye, akkor mitől válik külön az alj és a brokkolikrém? Köszi.

Bejegyzés: Tepsiben sült brokkolis lepény mozzarellával és paradicsommal

Attilajukkaja 2019.02.28. 17:52:21

@mildi:
Az is finom lehet, ha nem kedvelitek a hagymát. Mert az vitathatatlan, hogy a hagyma mindenbe plusz ízt visz be, feltéve, hogy valaki szereti vagy bírja az epéje. Ahány ház, annyi recept. :o)

Bejegyzés: Ízletes és egyszerűen elkészíthető tojáskrém tavaszi zöldségekkel

mildi 2019.02.28. 15:43:25

@Attilajukkaja: egyáltalán nem rakok bele hagymát. a fasírtba se szoktam, csak fokhagymát. nem rajongunk a hagymáért :)

Bejegyzés: Ízletes és egyszerűen elkészíthető tojáskrém tavaszi zöldségekkel

Nem leszünk gyarmat ! 2019.02.04. 09:46:17

Egyik ismerősöm nesélte, hogy egyszer egy filmben statisztaként egy főúri lakomán kellett szerepelniük, és nem csak gázsit kaptak hanem finomabbnál finomabb ételeket szolgáltak fel nekik :)

Bejegyzés: Mit eszik egy statiszta?

ebella 2019.02.04. 06:08:06

Mikor én statisztáltam, rendesen ettünk, svédasztalról, azt amit a színészek, meg más hivatásosok. Igaz azok amerikai mozik voltak. 2010-12 környékén.

Bejegyzés: Mit eszik egy statiszta?

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása